lørdag den 18. september 2010

Den omvendte verden

Der snakkes for tiden om skolelukninger og lærerfyringer. Men samtidig ved vi at netop når der er økonomisk lavvandet i vores alle sammens samfundskasse, er det netop tiden til at uddanne sig ekstra.
Der er et efterslæb af folk der i "de gode år" ikke fik sig en uddannelse eller ikke fik efteruddannet sig.
Unge kan ikke få ufaglærte jobs og lærepladserne hænger ikke på træerne.
Attribution
Alt i alt er behovet for uddannelse en del større i 2010 end i 2006. Den uddannelse skal udføres af færre lærer på færre kvadratmeter, til gengæld med færre undervisningsmidler til rådighed.
Ansvarlige politikere og ansvarlig offentlig ledelse havde brugt de gode år til at opbygge en fond eller opsparing til netop disse år. Og eftersom der altid er større udsving i et økonomisk system, vil disse situationer altid opstå.
De hænder som vi ikke kan sætte i arbejde nu vil vi så gøre mere kvalificeret i de få år der går før vi i alle tilfælde har brug for hænderne for at dæmme op for pensionsbølgen af veluddannede 68'ere.
Og jo man kan uddanne sig ud af en krise, jo flere har mulighed for at skabe sit eget arbejde. Det er ihvertfald logikken som vores landspolitikere er enige om på tværs af alle politiske skel. At innovation og uddannelse går hånd i hånd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar